Popis produktu
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec.
Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Zároveň vychází ze snahy využít produkt v jeho celosti, nic nevyhodit, jak odráží i podtitul knihy – od kořene po nať. Slupky a kořínky usušit na jemný prach pro dochucování pokrmů, dužinu upéct, nať rozmixovat na pesto nebo použít v ochuceném oleji.
Co v knize najdete?
– více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty
– 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje a originální nápoje
– tipy na udržitelnější a bezodpadové vaření
– text o významu půstu v křesťanství od farářky Martiny Viktorie Kopecké
– povídání o sezónní stravě se zaměřením na postní období od Hanky Zemanové
Kniha vznikla jako součást kampaně Post(n)i se. Post(n)i se je kampaň Postní sbírky, kterou Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické pořádá již 10 let. Prostředky této sbírky nyní poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly ze Sýrie před válkou.
Pavel Drdel
... více
DMOC | 499 Kč |
---|---|
Vazba | Pevná |
Počet stran | 208 |
Fotografie | Pavla Drdel, Václav Král |
Hmotnost | 690 (g) |