Popis produktu
Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu – z jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodže, Singapuru. A v těchto zemích se můžete ocitnout i vy, stačí nakoupit suroviny, obléknout si zástěru a trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát, ba naopak! Nevyžaduje precizní vážení ingrediencí ani přesné postupy, vše si můžete upravit podle chuti a nápady.
Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám a všechny používané suroviny jsou zde k dostání – v knize dokonce najdete i tipy a doporučení, kde si je objednat či kam se pro ně vypravit…
Kniha je členěna do osmi kapitol, z nichž každá je věnována jedné typické asijské surovině: kokosu, zázvoru a galangalu, citronu a citronové trávě, čaji, sezamu, rýži, banánu a chilli. Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky či hlavní jídla, ale můžete se těšit i na dezerty, nápoje i další návrhy na jejich využití ( např. kokosový krém na ruce). Každý recept je navíc doplněn fotografií.
Kniha také přináší spoustu informací ze zákulisí výjimečné restaurace, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA a seznámíte se i s těmi, kteří pomohli celý koncept SaSaZu vytvořit.
Kniha Osm chutí Asie je první kuchařkou nakladatelství Smart Press, kterou nenapsal český autor. Shahaf Shabtay ale nejen svou knihu, ale i svou restauraci postavil na surovinách, které nakupuje v Čechách a od českých dodavatelů. Cílem jeho práce je umožnit vám zažít kousek Asie i doma v České republice. Vydejte se tedy spolu s ním a jeho knihou na cestu za taji asijské kuchyně i asijského životního stylu plného chutí, vůní a zážitků…
Shahaf Shabtay
Shahaf Shabtay se narodil v Izraeli, kde vyrůstal v kibucu, jeho otec ale pochází z Iráku... více
DMOC | 449 Kč |
---|---|
Vazba | Pevná |
Počet stran | 180 |
Popis vzhledu | pevná vazba, celobarevné |
Hmotnost | 900 (g) |