Popis produktu
Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Jihočeské knedlíky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské kyselo, valašský skopový guláš, ornamentální chodské koláče, smažený chřest z jihu Moravy nebo patenty s oskerušovými povidly ze Slovácka. Domácí strava je proti té restaurační osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Stojí na běžně dostupných a lokálních surovinách a obvykle nevyžaduje složité postupy.
Poznejte chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska:
- 13 kapitol podle tuzemských etnografických regionů včetně představení základních surovin
- 135 receptů na polévky, hlavní jídla i sladké, pokrmy všední i sváteční
- 40 tipů na výlety do přírody i za gastronomickými zážitky včetně map
- 13 stále živých regionálních tradic z Valašska, Slovácka, Brna, Haná, Slezska, Podkrkonoší, Horácka, Polabí, Prahy, Jižní Čechy, Šumavy, Chodska a Sudet.
Petra se narodila v Olomouci, první vzpomínky má ale z Vizovic, odkud pochází část její... více

DMOC | 699 Kč |
---|---|
Vazba | Pevná |
Počet stran | 320 |
Fotografie | David Turecký, Jan Hromádko |
Hmotnost | 950 (g) |