Atlas chutí Čech, Moravy a Slezska

Regionální kuchařka
Petra Tajovský Pospěchová
2. rozšířené vydáníNovinka
DMOC: 699 Kč

594 

Po úspěchu Regionální kuchařky připravila Petra Pospěchová s naším nakladatelstvím druhé, rozšířené vydání.

Kniha nově kromě 130 návodů na tradiční pokrmy z 13 tuzemských regionů obsahuje také 40 tipů na výlety do přírody i za gastronomickými zážitky, ilustrační mapky, popis 13 stále živých regionálních tradic, řadu nových fotografií a 2 bonusové tradiční recepty.


Katalogové číslo: 9788088244318 Kategorie: , , Štítky: ,

Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Jihočeské knedlíky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské kyselo, valašský skopový guláš, ornamentální chodské koláče, smažený chřest z jihu Moravy nebo patenty s oskerušovými povidly ze Slovácka. Domácí strava je proti té restaurační osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Stojí na běžně dostupných a lokálních surovinách a obvykle nevyžaduje složité postupy.

Poznejte chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska:

  • 13 kapitol podle tuzemských etnografických regionů včetně představení základních surovin
  • 135 receptů na polévky, hlavní jídla i sladké, pokrmy všední i sváteční
  • 40 tipů na výlety do přírody i za gastronomickými zážitky včetně map
  • 13 stále živých regionálních tradic z Valašska, Slovácka, Brna, Haná, Slezska, Podkrkonoší, Horácka, Polabí, Prahy, Jižní Čechy, Šumavy, Chodska a Sudet.

 

Petra se narodila v Olomouci, první vzpomínky má ale z Vizovic, odkud pochází část její... více

DMOC

699 Kč

Vazba

Pevná

Počet stran

320

Fotografie

David Turecký, Jan Hromádko

Hmotnost

950 (g)

Zůstaňte v obraze

Nezmeškáte naše novinky, autogramiády, besedy a akce.

S registrací souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů.

To top